Kaip išsirinkti židinio kapsulę?

Kiekvieną kartą artėjant žiemai ženkliai išauga židinių paklausa. Vieni įsirenginėja naujus namus, kiti tiesiog nusprendžia įsirengti naują ar pasikeisti seną židinį nauju. Bet kuriuo atveju, nepriklausomai nuo to, kokia yra židinio įrengimo priežastis, jo pasirinkimas yra būtinas. Čia iškyla pats svarbiausias su tuo susijęs klausimas – kaip ir kokį židinį pasirinkti?

Pasak zidiniaipigiau.lt atstovų, didžioji dalis pirkėjų prieš įsigydami židinio kapsulę konsultuojasi su profesionalais arba židinių pardavėjais. Visai nesvarbu, ar įrenginį nori įsigyti gyvai, ar internetu, visuomet galima gauti profesionalią konsultaciją telefonu ar elektroniniu paštu. O renkantis židinio kapsulę ragina klientus atkreipti dėmesį į keletą svarbių aspektų.

Vienas iš jų yra tai, kaip dažnai planuojama tą židinį kūrenti. Priklausomai nuo to, ar tai labiau papildomas šilumos šaltinis, ar nuolatinis, reikėtų pasirinkti židinio tipą, kurių yra du – plieniniai ir ketiniai. Plieniniai židiniai yra vieni populiariausių, dažniausiai pasirenkami tais atvejais, kuomet židinys naudojamas tik kaip papildomas šilumos šaltinis namuose. Taip pat puikus sprendimas sodyboms bei sodo nameliams, kuriuose nėra nuolatos gyvenama.

Tuo tarpu ketiniai yra itin patvarūs ir atsparūs karščiui, temperatūrų pokyčiui, todėl puikiai tinka renkantis kaip pagrindinį šilumos šaltinį. Jį galima kūrenti nuolatos, nė kiek nesijaudinant dėl jo ilgaamžiškumo. Be to, šie geriau išlaiko ir paskirsto šilumą, tačiau taip pat labiau tinkami nedidelėms erdvėms ar nameliams.

Vertėtų pakalbėti ir apie šių įrenginių išvaizdą, kadangi tai dažnai taip pat labai svarbu. Šiuo atveju plieniniai židiniai turi daugiau pranašumų, kadangi jų dizaino ir apdailos pasirinkimas tikrai labai platus. Tuo tarpu ketinių židinių pasirinkimas kur kas siauresnis, o ir montavimo ypatumai skiriasi nuo plieninių židinių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *