Kaip reguliuojamas šildymas oras – vanduo?

Šilumos siurblys oras – vanduo yra prietaisas, kurio dėka namuose veikia šildymas oras vanduo. Tad visos sistemos pagrindiniai nustatymai yra atliekami būtent šiame prietaise. Informaciją apie šilumos siurblio nustatymus žinoma galima rasti naudotojo vadove. Tačiau dar neturintiems šilumos siurblio, susidaryti nuomonę apie šių prietaisų galimybes padės mūsų informacija.

Temperatūros nustatymai

Pageidaujamos patalpų temperatūros nustatymai yra pagrindinis reguliavimo būdas, pagal kurį veikia šildymas oras vanduo. Paprastai šilumos siurblio skydelyje tai atliekama vos vienu paspaudimu. Kai patalpose pasiekiama nustatyta temperatūra, šilumos siurblys nustoja veikti ir vėl pradeda šildyti patalpas kai temperatūra nukrenta žemiau nustatytos ribos.

Laikmatis

Dauguma šilumos siurblių turi į laikmatį panašius nustatymus. Naudojantis jais galima nustatyti kiek laiko norima, kad patalpose būtų nustatyta temperatūra. Kitaip tariant, nustatytas laikas rodo kiek laiko šildymas oras vanduo turi veikti pagal atliktus nustatymus.

Karšto vandens ruošimas

Jei šildymas oras vanduo naudojamas ir vandens tiekimui buitinėms reikmėms, paprastai atliekami ir su tuo susiję nustatymai. Pirmiausia, verta žinoti, kad ši funkcija poreikiui esant gali būti išjungiama. Tai verta padaryti kai nėra karšto poreikio (pavyzdžiui, vasaros metu) ar išvykstant iš namų ilgesniam laikui. Tokiais atvejais išjungus vandens šildymo funkciją galima sutaupyti dalį sunaudojamos elektros energijos. Taip pat gali būti reguliuojama tiekiamo vandens temperatūra. Paprastai šilumos siurbliai oras – vanduo vandenį gali pašildyti iki maždaug 55 oC.

Vėsinimas

Nors šildymas oras vanduo dažniausiai įrengiamas šildymo tikslais, tačiau karštuoju metų laiku dažniausiai prisimenama ir vėsinimo funkcija. Norint, kad šilumos siurblys veiktų kaip ventiliatorius, reikia paprasčiausiai perjungti jį į vėsinimo režimą.

Automatinis reguliavimas

Ant daugumos šilumos siurblių išorinių blokų yra lauko daviklis. Režimas, kai patalpų temperatūra ir šilumos siurblio veikimas automatiškai pasikeičia reaguojant į lauko daviklio rodmenis, vadinamas automatiniu reguliavimu. Juo verta pasinaudoti išvykstant iš namų ir siekiant, kad šildymas oras vanduo keistųsi atsižvelgiant į lauko temperatūrą.

Visi šie nustatymai atliekami valdymo skydelyje, o jei šilumos siurblys turi Wi – Fi funkciją, nustatymai gali būti atliekami ir per atstumą, naudojantis programėle išmaniajame telefone.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *